به گزارش شهرآرانیوز، در همین باره شهروندی در پیامی به ستون حرف مردم نوشت: «برای ثبت نام فرزندم در یکی از دبستانهای غیر دولتی رقمی حدود ۱۸ میلیون تومان چک دادیم. در حالی که سال قبل در همین مدرسه در پایه پایینتر مبلغ ۱۱ میلیون تومان برای ثبت نام شهریه دادیم. این نرخ گذاری بر چه مبنایی است؟ لطفا پیگیری و اطلاع رسانی کنید.»
شهروند دیگری در این باره نوشت: «مگر مبلغ مازاد شهریه هر ساله برای مدارس غیرانتفاعی در فصل بازگشایی مدارس ابلاغ نمیشود؟ چرا در برخی مدارس اطلاع رسانی شده است که تا پایان آبان باید مابه التفاوت شهریه مدرسه مطابق سال جدید واریز شود؟»
پیرو پیامهایی که در این زمینه به ستون حرف مردم ارسال شده است، کارشناس مسئول مدارس و مراکز غیر دولتی آموزش و پرورش خراسان رضوی در این باره میگوید: شهریه مدارس غیرانتفاعی و غیردولتی معیارهایی دارد که در سامانه مشارکتهای مدارس غیر دولتی بارگذاری میشود و از مرحله استان عبور میکند و به وزارتخانه میرود. در حقیقت محاسبه شهریه با فرمول مشخصی تصویب و ابلاغ میشود.
محمد طیبی میافزاید: در استان ۱۴۳۰ مدرسه داریم که تقریبا شهریه شان مشخص شده است.
او ادامه میدهد: در فضای مجازی این امکان فراهم شده است که هر کدام از شهروندان و همکاران که تمایل داشته باشند شهریه یک مدرسه را بدانند، میتوانند از طریق لینک mosharekatha.ir/home/estelamShahriye و پر کردن اطلاعات درخواست شده در فرم، شهریه مدرسه مورد نظر را استعلام بگیرند.
کارشناس مسئول مدارس و مراکز غیر دولتی آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره مبنای نرخهای متفاوت اعلام شده برخی از مدارس غیردولتی میگوید: شهریه دو قسمت است. یک بخش آن مصوب و بر اساس میزان ساعت درسی است، که این عدد در مقطع ابتدایی ۲۵ ساعت، در متوسطه اول ۳۰ ساعت و در متوسطه دوم ۳۵ ساعت است.
طیبی بیان میکند: بخش دوم شهریه، شامل فوق برنامههای مکمل است. اختلاف نرخ مدارس غیر دولتی در بخش دوم است که البته از سوی انجمن اولیا و مربیان معمولا مصوب میشود.
طیبی درباره گلایههایی که تاکنون از سمت برخی از والدین مطرح شده است، اظهار میکند: تجربهای که در این زمینه تاکنون داشته ایم این بوده است که برخی از خانوادهها برای شکایت مراجعه میکنند، پس از بررسی متوجه میشویم که شهریه مدرسه طبق نرخ مصوب دریافت و مبلغی که اضافه گرفته شده به دلیل مواردی نظیر فوق برنامه، فرم مدرسه و... بوده است.
او با بیان اینکه درجه بندی مدارس بر اساس امکانات و خدماتی که دارند مشخص میشود، اما قطعا نظارتهایی در این زمینه وجود دارد، اظهار میدارد: پانزده تیم نظارتی داریم که در شرایط فعلی کار پیگیری و نظارت را انجام میدهند، چنانچه شهروندی اعتراض داشته باشد میتواند گلایه خود را با ارسال پیامک به شماره سامانه ۳۰۰۰۶۱۰۳۱۰ یا از طریق کانالهای ارتباطی یا مراجعه حضوری به اداره اطلاع بدهد.